Jak jsme v Blansku přivítali loutky

Páteční podvečer 16. května 2014 byl dnem, kdy jsme v Městské knihovně Blansko přivítali loutky z Divadla Radost Brno, které zde čekají na všechny děti a jejich doprovod.

S radostí a vesele je uvítaly děti z 1. třídy, tzv. sluníčkové, ze ZŠ TGM v Blansku s třídní učitelkou paní Mgr. Ivanou Kunderovou. Jejich nadšení při scénkách, zpěvu i tanci bylo velmi působivé a pro publikum nakažlivé především svou hravostí.

V literárním vstupu jsme rovněž slyšeli umělecký přednes Kateřiny Kavanové ze SZUŠ v Blansku. Kateřina Kavanová vystoupila s úryvky z knihy J. Karafiáta Broučci a R. L. Stevensona Ostrov pokladů.

Jak paní učitelce Mgr. Ivaně Kunderové, tak Kateřině Kavanové patří velké poděkování za příjemný kulturní zážitek na této netradiční vernisáži výstavy.

Za Divadlo Radost v Brně přijaly pozvání a vernisáže se zúčastnily tajemnice divadla Renáta Hladká a dramaturgyně divadla Eva Janěková.

Přivezly s sebou různé druhy loutek, které si děti mohly zblízka prohlédnout. Paní Janěková mimo jiné slovem a pomocí originálních výtvarných nákresů seznámila přítomné s procesem vzniku loutek.

Renáta Hladká pozvala malé i velké diváky na návštěvu jejich divadelních představení. V knihovně ve výstavní místnosti a ve studovně jsou pro veřejnost k dispozici různé materiály: program divadla na červen 2014, repertoár divadla v nadcházející sezóně 2014/2015 s obrazovým materiálem z představení. K nahlédnutí je také publikace o historii Divadla Radost Brno, která mapuje divadelní činnost od roku 1999 do roku 2009 včetně bohaté fotografické přílohy.

Přijďte se podívat na loutky z představení Divadla Radost – Otevírání studánek, Broučci, piráti z Ostrova pokladů a Balady.

Výstava VÝPRAVA DO SVĚTA LOUTEK v blanenské knihovně je dárkem především pro všechny děti k blížícímu se Mezinárodnímu dni dětí.

K návštěvě zveme děti, dětské kolektivy i dospělé nejen z Blanska, ale i z okolí.

Výstavu budete moci navštívit do pátku 6. června 2014 v běžné provozní době knihovny.

Fotografie pořídil pan Ladislav Král.

Loutky v blanenské knihovně Loutky v blanenské knihovně Loutky v blanenské knihovně Loutky v blanenské knihovně Loutky v blanenské knihovně Loutky v blanenské knihovně Loutky v blanenské knihovně Loutky v blanenské knihovně Loutky v blanenské knihovně Loutky v blanenské knihovně Loutky v blanenské knihovně

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments