FOTOREPORTÁŽ – Kreslení pravou mozkovou hemisférou

Mnoho lidí se domnívá, že na to, aby uměli namalovat pěkný portrét nebo zajímavé zátiší, musí mít výtvarný talent. Pokud člověk ovládne správnou metodu vnímání světa kolem sebe, tak nemusí.

Ve středu 3. 6. 2015 se v Městské knihovně Blansko konala přednáška na téma „Kreslení pravou mozkovou hemisférou“.  Mgr. Martina Šopfová Bajerová, odborná lektorka zážitkových kurzů, která přijala naše pozvání, ve zkratce přiblížila 17 účastníkům přednášky tuto velmi zajímavou metodu.

Mozek je rozdělen na dvě části, pravou a levou mozkovou hemisféru. Každá z nich je přirovnávána k jednomu principu. Levá hemisféra, to je logika, systém, řád, čas, hodnota, výkon – zkrátka mužský princip. Na druhé straně v pravé hemisféře sídlí vnímání, cit, intuice, emoce, všechno tak typické pro ženy. A právě praktické kurzy učí, jak zapojit obě mozkové hemisféry tak, aby se člověk uměl správně kolem sebe dívat a vnímat. Vnímat – to je to, co nám při běžném pozorování chybí.

Kurzy jsou určeny pro všechny, kteří chtějí objevovat nové věci, zvýšit si sebevědomí, vzdělávat se, nebo si splnit dávný sen.

Na místě fotografoval pan Ladislav Král.

Kreslení pravou mozkovou hemisférou Kreslení pravou mozkovou hemisférou Kreslení pravou mozkovou hemisférou Kreslení pravou mozkovou hemisférou Kreslení pravou mozkovou hemisférou Kreslení pravou mozkovou hemisférou Kreslení pravou mozkovou hemisférou

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments