Jižní Morava čte

Jak vypadá naše město a jeho okolí dnes, všichni víme, jak vypadalo dříve můžeme zjistit ze starých fotografií nebo vyprávění rodičů a prarodičů. A jak bude vypadat za 100 let? To můžete vymyslet právě vy.

Vyhlašujeme třetí ročník literární a literárně-výtvarné soutěže Jižní Morava čte pro děti od 4 do 15 let na téma: „Moje obec – moje město – můj kraj za 100 let“.

Popřemýšlejte, jak by mohlo Vaše město a jeho okolí vypadat za 100 let, nakreslete obrázek, napište povídku, vytvořte komiks nebo natočte video a odevzdejte nám svoji práci do 31. října 2018 v Městské knihovně Blansko.

Vyhlášeny jsou tyto kategorie:

Individuální soutěž:
literární soutěž: 8–10 let
literární soutěž: 11–15 let

výtvarná soutěž: 4–7 let

Soutěž kolektivů:
speciální literárně-výtvarná: soutěž pro kolektivy 8–15 let (min. 2 děti a max. 5 dětí)
audiovizuální: soutěž pro kolektivy 8–15 let (min. 2 děti a max. 5 dětí a max. délka 3 min.)
výtvarná soutěž: 4–7 let (min. 2 děti a max. 5 dětí)

Více informací, přihlášky a pravidla soutěže naleznete na http://www.jiznimoravacte.cz/pravidla-souteze-2018 nebo Vás budeme rádi podrobně informovat v dětském oddělení knihovny Blansko.

Vítěz z každé kategorie se zúčastní slavnostního setkání autorů vítězných prací, které se uskuteční začátkem prosince v brněnském divadle Polárka (práce kolektivů a výtvarné práce) a ve Hvězdárně a planetáriu Brno (práce individuální).

Projekt realizuje Městská knihovna Břeclav ve spolupráci s Moravskou zemskou knihovnou v Brně a je financován Jihomoravským krajem.

V rámci projektu uskuteční blanenská knihovna tyto akce:

  • Scénické čtení: Podivná parta

úterý 25. září 2018, 13:30 hod., dětské oddělení knihovny

Formou scénického čtení nám skupina dvou maminek s dětmi představí knihu blanenského spisovatele Petra Ondrouška a ilustrátorky Šárky Slavíčkové.

  • Desková hra: BLAN-SKOK

První desková hra o Blansku v Blansku! Jak Blansko vypadalo, vypadá? Hoď kostkou a skákej prostorem i časem blanenskými ulicemi. Ideální pro rodinné pobavení a mezigenerační propojení. K dispozici po celý říjnový měsíc v dětském oddělení. Vhodné pro hráče od 5 do 99 let.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments