I knihovny mají své dny!

Začátek října je již tradičně v knihovním světě zasvěcen Týdnu knihoven – největšímu společnému knihovnickému happeningu, který se již od roku 1996 těší stále větší oblibě veřejnosti i samotných knihovníků. A na co se můžete těšit letos ve dnech 30. 9.–4. 10 těšit v naší knihovně?

Na celý týden jsme vyhlásili AMNESTII. Pokud tedy máte doma knihy déle, než byste měli mít, a bojíte se káravých pohledů knihovníků či placení pokuty při jejich vracení, nemusíte! Stačí nám všechny vypůjčené knihy donést a pokuta za pozdní vrácení vám bude prominuta. (Amnestie se nevztahuje na čtenáře, jejichž pohledávky již byly předány k vymáhání advokátní kanceláři soudní cestou).

Pokud máte s dětmi rádi knihy Ema a kouzelná kniha, Rošťák Oliver, Johana s dlouhýma nohama, Tramvaj plná strašidel a mnoho dalších, nenechte si ujít možnost setkat se osobně s jejich autorkou – skvělou spisovatelkou Petrou Braunovou, která u nás pobude ve středu 2. 10. od 13.30 h.

Pro ty z vás, kteří chtějí co nejlépe a nejefektivněji využívat možností nového katalogu Tritius, na který jsme během léta přešli, je připraven interaktivní seminář „Jak vyhledávat v katalogu“ – proběhne v úterý 1. 10. v 9.00 h a v pátek 4. 10. v 17.00 h v multifunkční místnosti knihovny.

Rádi byste se podívali do světa knihovny a to i do jeho skrytých zákoutí? Mají opravdu knihovníci ve skladu moly? Kolik je ve skladu knih a jak vysoká by z nich byla věž? Kdo všechno v knihovně pracuje a co knihovníci dělají, když je v úterý zavřeno? Máte možnost zúčastnit se malé komentované prohlídky a to v pondělí 30. 9. v 9.00 h a nebo ve čtvrtek 3. 10. v 15.30 h. V případě zájmu se prosím registrujte na mollova@mk.blansko.cz, počet míst ve skupině je omezen.

Těšíme se na vás.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments